Assalamualaikum
ok salam cik kiah miahahahahaha hoiii
selamat bertemu kembali dalam rancangan
"ketuk - ketuk unimas eposid 3"
dah 3 episod you olls
apa khabar ? sihat ke tak? *style makcik2 kuat gossip*
tak sihat kau punye pasal
peduli haper ye dok
kali ini
nama hidanagn spocial kami adalah
dum dum dum *bunyi dram sikit*
"Bihons Supos Telurors"
jom kita mengetuk
ha ha ha ha
bahan - bahan menumis :
![]() |
| ubi kentang |
![]() |
| hirisan si putih dan si merah *macam filem p.ramlee pulek* |
![]() |
| ikan bilis |
![]() |
| minyak masak |
ok korang tumis kan semua bahan yg aku mention tadi
tumis sampai garing ok cik kiah
jadi lah bergini
then masuk kan
![]() |
| air sepenuh rice cooker korang |
agak dah melegak masukkan
![]() |
| telur |
biarkan melegak ikut suka korang
well tahu la masak dgn rice cooker ni
kene wujud sifat menyabar
memang like serius ambil 20 minit jugak la nak melegak
sementara nak tunggu melegak tu korang celur bihun dgn air panas dulu
celor agak2 dah lembik
then toskan
memasak ni mmg main agak2
alah koboi je masak agak2 ni
ko hengat pertandingan mamasak ke haper
sampai nak kene sukat tepat2
belasah je
agak2 tu maksudnye bergantung kepada citarasa memasing lah
baru style masak agak2
baru nampak original dlm diri sifat memasak sejak azali tu
hahahah
ok jadi bihun sebergini rupa stelah di celur
dan sementara tu jugak korang sediakan kicap pedas
sebagai pembangkit rasa dan selera
kalau orang johor tak ada kicap pedas tak sah
even makan buah mangga or cekodok pun
nak cicah kicap pedas
nak buat kicap pedas perlukan
![]() |
| cilis api |
![]() |
| kicap kipas manis |
jadi lah bergini
sebenarnye sepatutnye la
cili kene bland kasi sebati dengan kicap
tapi disebabkan faktor blander dan lesung batu yellek jiran sebelah curi
hahaha
so kami potong le kecik2
ok siap
boleh hidang dan makan
ini lah
Bihons Supos Telurors
again a.k.a
bihon sup telur
he he he he
selamat mencuba .

















